Gör hemmet mer mysigt

Vi har alla tillfällen då vi bara vill mysa och ha det gott. Medan somliga gör detta i soffan framför tv:n är det andra som väljer att göra det i en härlig fåtölj med en god bok. Men hur man än väljer att mysa kan inredningen verkligen hjälpa till att sätta den perfekta stämningen. Och här kommer några tips på hur man bäst åstadkommer detta.

Mer textilier

Textilier skapar en mjukare, mer ombonad känsla i ett rum och kan få en stor roll att spela när det är dags att mysa. En av de enklaste lösningarna på detta är att använda mer kuddar, filtar, plädar och liknande i inredningen. Fördelen med dessa är att de kan skaffas oberoende av vilka möbler man har, så länge man hittar något som passar in rent stilmässigt. Men man kan även ta det ett steg längre och kanske köpa en riktigt fluffig matta, skaffa ett par härliga gardiner eller till och med skaffa en ny soffa.

Riktig stämningsbelysning

Belysningen är otroligt viktig när man sätter stämningen. Ett varmt men svagt ljus är i regel det som fungerar bäst. Vilket beskriver levande ljus ganska perfekt. Men det finns även smarta alternativ som batteriljus som är lika effektiv på att sätta stämningen men eliminerar brandrisken som levande ljus alltid kommer med. På så sätt behöver man heller inte vara lika försiktig med var man placerar ljusen.

Dimmer på existerande belysning kan också fungera riktigt bra, men välj helst något annat än taklampan som inte sprider ljus genom hela rummet. När ljuset koncentreras till just platsen man sitter och lite runtomkring är den oftast som bäst.

Tänka på färgvalet

Färgerna har också en roll att spela i detta. Att välja mörkare nyanser gör det ofta enklare att sätta stämningen. Förutom svart och grått kan mörka toner av rött, blått och grönt vara väldigt stämningsfulla. Tänk bara på att ju mer mörka färger man använder desto viktigare blir det att ha bra sätt att lysa upp det.