Håll din husfasad och trädgård snygg

Våren närmar sig med stormsteg. Under våren kan det kännas skönt att ta ett nytt grepp om utsidan på huset, inklusive trädgården. En fin trädgård och en mysig utsida av huset gör det trevligare att stiga in i hemmet.

house

Framsidans trädgårdsplätt

Husets fasad och framsida är något av det första du själv och dina besökare ser när de kommer hem till dig. Om du har en liten trädgårdsplätt på framsidan av huset kan du hålla den enkel – kanske räcker det med någon buske och en stor kruka med en utomhsuväxt i. En mer omfattad plantering kan du lämna till husets baksida istället. Anpassa krukans växter efter årstiden. Lavendel, kungsmynta och kärleksört tål exempelvis torka och soliga lägen. Under hösten och vintern kan du istället med fördel satsa på olika sorters enar eller ljung.

Husets fasad

Även fasaden på ditt hus är viktig att ta hand om. Ibland kan det behövs att den målas om, men ofta räcker det med att piffa upp den med olika dekorationer. Pryd dörren med en blomkrans som passar årstiden. Fundera också på om du vill sätta upp någon slags skylt, eller kanske ditt husnummer. Hos Fasaddekor hittar du många husnummer i olika storlekar, färger och modeller. Hitta din favorit här. Det här ett enkelt sätt att piffa upp huset på, samtidigt som ett tydligt husnummer är praktiskt för besökare.

Fixa till din trädgård

På baksidan kan du satsa på att plantera allt ifrån träd och fina blommor till kryddor och grönsaker. Vad du planterar och hur du sköter om trädgården beror på årstiden. Under mars månad då vädret fortfarande kan vara grått och kyligt kan det vara bra att förbereda inför den kommande våren och sommaren. Städa ur gamla krukor och växthus, gör fint på platsen där du ska ställa ut dina utemöbler och rensa bort gamla kvistar och fallfrukt.