Inred personligt

Börjar du också tröttna på Hemnets vita rum som blir mer och mer opersonliga? Citroner i skålar och limefrukter på konstiga ställen som i sovrum och på toaletter som formligen skriker home styling och som ingen vanlig människa skulle ha. Har den skandinaviska minimalistiska designen tagit överhand och utraderat alla möjligheter till individualistiska uttryck inom inredningstrenderna, finns det överhuvudtaget rum för lek med färg och form längre?

Hur gör man?

Feng Shui-konsulten Jannice Wistrand bloggar för Sköna Hem om att inreda med element och detaljer som har ett affektionsvärde, saker som betyder något för just dig. Om du omger dig med saker du tycker om så får inredningen en helt annan mening, menar Wistrand. Det är samspelet mellan känsla och miljö som skapar en behaglig miljö med en stil som håller i alla väder, oavsett trender.

Nya trender visar vägen

Trenderna börjar dessutom så smått att vända. Vi ser hur arvegods och möbler med en mer designas stil får mer och mer plats. Vardagsmöbler får en mer originell stil utan att bli alltför kostsamma för den sakens skull. Hos Stegbo Möbler hittar du till exempel enkla stolar som har det lilla extra designtänket bakom sig som gör att de blir fina konstverk alldeles av sig själva. Stolar som man omedvetet sträcker ut handen mot och smeker stolsryggen för att de är så inbjudande.

Finns det något mer underbart än när varje vardagsdetalj blir ett minne? När varje gång du öppnar linneskåpet som stod hos din mormor får dig att minnas alla varma somrar på landet. När stolen i vardagsrummet knarrar känner du nästan doften av farfars pipa som han rökte inomhus när mormor inte såg.

Var inte rädd för att blanda nytt och gammalt. Ett hem med en historia är oftare ett hem där folk bor längre.  För vad är det du inreder egentligen – ett hem som du ska trivas med i stora delar av ditt liv eller något inför nästa hemnet-försäljning?