Inredning

Synen på inredningsdetaljer är relativt delad. Vissa håller funktionen högst och har som mål att varje detalj ska fylla ett specifikt syfte. Andra väljer hellre att prioritera designen och är det funktionellt är det bara ett plus. 

färgglad dörr

Det kan vara krokar eller lampor som är inredningsmässigt snygga men som även fyller en praktisk funktion. Andra ser det precis tvärtom och fokuserar på det estetiska i första hand. Att en tavla, ett beslag eller små kuddar köps in handlar främst om att det ska skapas en trevlig känsla i rummet. Om dessa detaljer även går att använda för en praktisk funktion eller inte är inte lika relevant. Och i vissa rum behöver man inte vara speciellt praktisk med sina saker. Hallar mellan rummen kan dekoreras bara för designens skull. Samma sak gäller uterum och balkonger där man inte behöver förvara saker eller liknande.

Inredningsbutikerna vet hur vi ser på inredning och ser därför till att ha ett utbud som ska tilltala oavsett hur man ser på inredning. En dörrstopp behöver inte längre vara en grå gummikil utan kan lika gärna vara en snygg träskulptur o.s.v. Det finns också flera olika färger och modeller av samma vara eftersom färgen har stor betydelse när man ska köpa en inredningsdetalj. Man kanske tycker att detaljen skulle passa perfekt hemma, men bara om den är blå.

Inredning har blivit ett populärt yrke på senare år. I Sverige slukar vi inredningsprogram med hull och hår. Detta har lätt till att det har blivit lättare att etablera sig som en inredningsdesigner och kunna livnära sig på yrket. Både företag och privatpersoner anlitar gärna en kunnig person för att få sitt hem och kontor så snyggt som möjligt. En duktig inredningsdesigner påverkas inte av sin egen smak utan tittar på kundens behov, sil och budget för att uppfylla kundens önskningar.