Uttryck med siffror och bokstäver

Något som smugit sig in i de flesta hem idag är siffror och bokstäver som används i inredningen. Aldrig förr har det funnits så många citat och ord på väggarna som idag. Siffror och bokstäver är väldigt populära i inredningen och de är ett enkelt sätt för att visa just sin personliga stil och smak.

Inred med bokstäver

Det första vi tänkte ta upp är att inreda med en skylt med en text på. Idag är det väldigt populärt med plåtskyltar med olika budskap att dekorera hemmet med. Här nedan ser ni en klassisk plåtskylt med ett budskap att sätta i köket. Perfekt för den som inte ser matlagning som sin största hobbie.

Skylt med budskap

Att använda sig av siffror är också något som kommit mer i ropet. Det vanligaste är att sätta upp siffror på husväggen som anger vilken adress man bor på. Även här finns det möjlighet att välja bland en stor variation och designer. Vi har hittat en sida, fasaddekor.se, som har riktigt snygga och smakfulla hussiffror. Något som har blivit väldigt populärt är även att skriva ut husnumret med bokstäver istället för ord. Det är också snyggt att köpa siffror och sätta på väggen inne. En stor siffra i plåt kan göra sig väldigt snygg som en tavla på väggen.

Stilren hussiffra

Ett sista tips är att använd enskilda bokstäver och skriva egna ord på väggarna hemma. Här kan man gärna ha lite fantasi och välja bokstäver i olika storlekar, färger och material för att ge en snygg helhet. Blanda gärna några bokstäver i slitet trä med några i plåt för att ge kontrast. Vanliga ord att skriva är “lycka”, “kärlek” eller kanske familjemedlemmarnas namn. Det kan också vara snyggt att skriva efternamnet på familjen på väggen i hallen.

Väggmålningar med bokstäver och siffror kan också vara ett alternativ. Du kan använda dig av schabloner som du skriver ut på skrivaren och sedan skär ut, för att få bra storlek och snygga former. har du en vacker handstil ska du så klart måla skriften på frihand. Det kan dock vara bra att markera en rak linje och en ram som du ska hålla dig inom. Varför inte sätta födelsedatumet på garderobsdörren i barnets sovrum, utforma ordet badrum eller wc på toalettdörren.

embroidery_words_proverbDet kan också vara läge att ta reda på mormors gamla broderade ordspråkstavla och hänga upp den på en passande plats. De är ofta dekorativa med inte enbart en tänkvärd text, utan även med vacker utsmyckning som exempelvis blommor och mångfärgade garner. Något att hänga upp och vara stolt över. Eller brodera en helt ny utifrån dina egna åsikter och tankar, något som säger vem du och din familj är.