Nytt golv

Funderar du på att fixa till ditt golv? Det finns olika sätt att renovera golv och här listar vi några.

Heltäckningsmatta

Är det sovrummet eller barnrummet du vill ändra kanske heltäckande matta passar ditt behov? En sådan lösning ger en varm och ombonad känsla och passar toppen om du ändå hade tänkt ha en stor matta placerad i rummet. Du slipper att ta ut och vädra dina mattor, rengöringen görs direkt på golvet. Förutom dessa rum passar det även bra att lägga matta i källarutrymmen och vardagsrum.

Trä/parkettgolv

Ett klassiskt golv som passar i många olika utrymmen. Vanligt i vardagsrum, sovrum och hall men även kök och matrum. Detta passar de rum där du vill ha ett extra tåligt golv. Lägg gärna golvvärme under detta golv och du slipper frysa om fötterna! Kostnaden är lite mer för detta golv, men du får fint och ett hållbart resultat! Här kan du läsa mer om parkettgolv. Detta golv går rätt enkelt att lägga själv.

Laminatgolv

Dessa golv har oftast en kärna av trä och en yta av plast. Detta golv är också relativt slittåligt men går ej att slipa ned, som föregående alternativ. Fördelen är att utseendet går att få i de flesta utföranden, alltifrån sten till trä. Står emot vatten rätt bra, passar därför bra i kök. Det är ett ganska lättstädat golv, det får fint att använda skurmopp.

Sten och klinker

Klinker och sten är ett vackert inslag och används ofta i badrum. Sten kan användas med fördel även i hall och kök. Detta är ett hållbart och slitstarkt typ av golv och står emot fukt ypperligt, varpå man också ofta har det i badrum. Det går också att få i många olika utföranden.

Låter detta som något för dig? Hoppas att du hittar en variant du gillar, sedan är det bara att fundera på om du ska fixa själv eller hyra in hjälp. Kanske du har någon i din närhet som är kunnig och kan hjälpa dig? Lycka till!