Vad kostar ett stambyte i en större bostadsfastighet?

Att genomgå ett stambyte är sällan en rolig process, men är en fullt nödvändig del i skötseln av en fastighet. Hur mycket ett stambyte kostar kan variera, mycket beroende på storleken på fastigheten.

Kostnader för stambyte

Det är svårt att säga exakt hur mycket det kostar att göra ett stambyte. Kostnaden kan nämligen landa på allt från några hundra tusen kronor, upp till flera miljoner. För en vanlig lägenhet brukar kostnaden landa på mellan 250 000 och 300 000 kronor.

Vad priset blir beror på fastighetens storlek och antalet stammar som ska bli utbytta. Extra kostnader kan tillkomma om ytterligare arbete behöver bli genomfört i samband med stambytet. Som att exempelvis återställa golv.

Vänta inte med stambytet

Stambyten är stora projekt som tar tid. Dessutom kan de ofta bli till besvär för eventuella boende i en fastighet. Tack och lov behöver ett stambyte inte ske särskilt ofta. Tätskikt brukar vanligtvis ha en livslängd på runt 30 år.

Det är dock viktigt att inte dra ut får mycket på tiden mellan stambyten. I värsta fall kan det uppstå akuta skador på avloppssystem och skador på fastigheten. Hitta bra information online och läs mer om kostnader och hur du kan få hjälp med stambyte.