Snyggt med en fondvägg

Att väggarna är det som håller upp ett hus är nog de flesta medvetna om. Det många kanske däremot inte tänker på är att vad som finns på väggarna har en ganska stor betydelse för hela hemmets atmosfär.

Ett bra sätt att fräscha upp och förnya sitt hem är med andra ord att ändra väggarnas utseende. Ett alternativ i det fallet är att sätta upp någon typ av fondvägg.

Med en fondvägg, eller fototapet som det också kallas ibland, menas att en hel vägg eller en större yta av en vägg utgörs av en tapet med ett distinkt mönster eller ett motiv.

Det roliga med en fondvägg är att den kan se ut i precis hur som helst, alltifrån ett mönster med blommor till Manhattans skyline.

Det enklaste sättet att beställa en fondvägg eller fototapet är att göra det på nätet, där man i vissa butiker även har möjlighet att ladda upp sitt egna motiv.

För den som är konstnärligt lagd finns det givetvis ingenting som hindrar att man gör eller målar sin egen fondvägg, något som kan bli riktigt festligt om man lyckas få till det hela på ett bra sätt.