Återbruk i inredningen

shabby-chic

Återbruk betyder att återanvända och är ett bra sätt att både spara på miljön och samtidigt hitta nya sätt att använda förbrukade och gamla saker. Att ge gamla saker nytt liv, är för många väldigt tillfredsställande.

Shabby chic är en inredningsstil som framförallt har anammat den gamla slitna looken och har en lantlig stil. Här är återbruk helt rätt, då möbler till exempel, ska ha en patina som andas ålderdom och gärna vara slitet. Detta kan köpas i nyproduktion, men helst ska man köpa vintage möbler som använts under en längre tid.

Man kan även åstadkomma detta på egen hand genom att måla möblerna, gärna vita och sedan slippa ner färgen på kanter och ytor för att underliggande färg ska komma fram och en nött effekt ska uppnås.

För den som har tålamodet att vänta eller för den delen vänner som kan hjälpa till att dricka kaffe, kan en flätad väska utav kaffepåsar vara ett alternativ. Väskans färg beror helt och hållet på vilket kaffe du föredrar och är inte speciellt svår att göra. Men det krävs ett tålamod, då man behöver ett antal påsar innan man kan sätta igång. Väskor kan även göras av kattmatspåsar och andra slitstarka material och är slittåliga och avtorknings bara.