2 inredningsstilar för 2016

shutterstock_275869844

Inredningstrenderna byts inte ut lika snabbt som en modetrend. En den inredningstrender håller i sig i flera år. De här två trenderna som vi skriver om idag har varit i ropet sedan två-tre år tillbaka och ser ut att hålla i sig ännu ett år. 

Shabby Chic

Stilen fick inte sitt namn förrän 1989 av Rachel Ashwell i USA som också sägs vara en av grundarna för stilens popularitet.

Stilen är i grunden en lantlig stil med romantiska inslag. Man ska ha gamla, gärna antika, möbler där åldern ska synas. Vitt är det absolut populäraste färgen inom Shabby Chic. Vita möbler brukar slipas för att ge färgen en mattare, slitnare utseende. Man ska gärna skymta träet under färger vid kanter och hörn. Det vill säga, såvida man håller sig till den europeiska stilen. I USA är stilen lite mer fräsch och elegant, gärna med inslag av New England-stilen med kust och hav som tema.

shutterstock_223037743

Industriell design

Inte att blanda ihop med termen industridesign som är en utbildning där man lära sig utveckla en produkt från idé till produktion. Det här är en inredningsstil där tankarna förs till hamnar, industrier, fabriker och äldre byggnader. Man tar inspiration från äldre hus och dess historia. På Freshome hittar du bra bilder som illustrerar detta.

Det får gärna finnas stål och sten i hemmet, blandat med mjuka tyger och färger för lite bekvämligheter och hemtrevlig känsla. Tegel inomhus och stålramar till möblerna är vanligt. Man ska gärna se mekaniken. Dölj inte hjulen på din rullande köksö eller hur väggklockan fungerar. Betongbänkskivor och golv ger en hård känsla som är perfekt för industriell design. Kom bara ihåg att lägga till de mjukare delarna, annars blir hemmet för kallt och hårt.