Att göra om i barnens rum

Ibland är det kul att göra om i barnens rum och det finns en del tips som du kan använda dig av för att få rätt inredning med tanke på barnets ålder. När du har ett litet barn är det bra med hyllor som inte är så höga, så att ditt barn kan nå sina saker utan att klättra.

Det är viktigt att inreda säkert, se därför till att förankra möblerna i väggen. I stort handlar det om att inreda på barnets nivå och när de är riktigt små är säkerheten någonting som står i centrum när det kommer till inredningen av barnrummet.

Inredning för skolbarn

Skolbarn brukar oftast vilja ha ett skrivbord där de kan sitta och göra sin läxor och kanske en lite mindre barnslig inredning än tidigare. På nätet hittar du mycket fint att välja på, både när det kommer till tapeter och övrig inredning. Förvaring är fortfarande viktigt, ännu viktigare är det om rummet inte är så stort. Inred rummet på ett sätt som kommer att passa även när lågstadiebarnet blir mellanstadiebarn för att slippa ändra rummets inredning titt som tätt. Låt gärna ditt barn vara med och bestämma lite om färger och liknande, de brukar oftast inte välja något som är helt omöjligt att ordna.

Inredning för tonåringar

När barnet sedan blir tonåring är det ännu viktigare att du låter dem vara med och bestämma, då de oftast är bestämda med vad de vill ha. Du kan (söka inspiration på nätet) (https://www.pinterest.se/andersson9331/ton%C3%A5rsrum/) som ni sedan kan kolla tillsammans. Om din tonåring är en gamer är det viktigt med plats för dator, spel och sådant, medan du som har en mode- och sminkintresserad tonåring bör ha ett sminkbord med spegel och en fin garderob. Barnen kommer trivas bättre om de själv får vara med och planera för den nya inredningen och ni kan göra det till en kul grej tillsammans.