Compact living

Compact livingDen som varit student har ganska säkert redan gjort det, kanske dessutom utan att tänka på saken, leva på liten yta alltså. Men det är inte bara studenter som bor smått, och stilen kallas för compact living.

Hur man inreder i en liten bostad beror ju förstås på hur planlösningen ser ut, så det går kanske inte helt och hållet att ge en exakt mall för hur man ska inreda enligt compact living. Men här kommer åtminstone några tips värda att att tänka på!

Tänk hotellinredning

En smart grundtanke att ha med sig är att tänka i banorna om hotellinredning. Ta exempelvis en titt på olika sajter med hotellinredning där du kan se en del smarta lösningar. Kanske ett sängskåp blir din favorit eftersom det är det smartaste sättet att mer eller mindre göra om ett rum till två – man kan ha besökare utan att det känns som att de sitter i ens sovrum.

Placera saker rätt

En smart lösning som vi såg i en DN-artikel handlade bland annat om att placera saker på rätt sätt så får man plats med mer saker och dessutom så kan man ju som i exemplet slippa att kyl och frys står och täcker utsikten och därmed gör bostaden mörkare och mer dunkel.

Fäll upp, fäll ner

Vi har redan nämnt sängskåpet och som vårt sista tips idag så tänkte vi även nämna att om man har en liten bostad så är saker som är hopfällbara guld värt. Exempelvis så kan köksbordet fällas ut från diskbänken – dels så har du nära till den mat som antagligen är lagad och dels så sparar du massor av plats, ett bord tar ju annars upp ordentligt med plats. Ett litet bonustips är också att använda sig av smarta hyllor – både som smälter in i inredningen och som går att fälla in och ut, upp eller ner.