Gör inredningen mer intressant

När vi tänker efter skapar vi nog många av oss samma typ av inredning om och om igen. Det är bara själva möblerna som byts ut. Att bryta sig ut ur detta mönster och försöka skapa något mer unikt och intressant kan vara en utmaning. Men när man till slut lyckas kommer man garanterat hålla med om att det var värt mödan.

Skissa och planera

Innan man börjar flytta runt möblerna och slänga ut en massa saker är det värt att sätta sig ned och göra en skiss på ytan man har att arbeta med. Låt sedan denna fungera som en grund för experimentering och se vad som får plats och inte.

Hitta objekt som står ut

Många av oss har nog hamnat i fällan av att tänka ganska “säkert” på inredningen. Men friskt vågat är hälften vunnet som talspråket säger. Ser man ett vackert objekt som man kanske inte först kan se hur det passar in är det bra att veta att kontraster kan faktiskt vara riktigt snygga och häftiga. Större objekt har ofta en förmåga att stå ut och det kan vara allt från en stor tavla till ett akvarium. Många saker kanske känns som en stor investering också men det finns bland annat billiga akvarium att köpa som snabbt kan förvandla rummet till något nytt.

Inred inte alltid längst väggarna

Att ställa praktiskt taget alla möbler längst väggarna är något vi ser väldigt ofta i svensk inredning. Men faktum är att man kan skapa något mycket mer intressant som man flyttar ut mer mot rummets mitt. Detta blir självklart en bedömningsfråga rum för rum då vissa rum kanske är lite väl små för att kunna göra detta med bra effekt.

Arbeta mer med belysningen

Experter rekommenderar mellan fem till nio ljuspunkter per rum. Och det är nog ingen överdrift att säga att det är nog fortfarande inte normen i våra hem. Men belysning kan tjäna fler syften än bara sprida ljus på kvällen. Belysningen kan även skapa ett större djup i ett rum och samspelet mellan ljus och skuggor upprättar en härlig dynamik som man inte uppskattar förrän man själv provat på det.