Göra något udda hemma

Alla vill så klart spegla sin personliga stil i hemmet. Men det är lätt hänt att alla saker kommer från IKEA eller ett annat modehus och en trend är ju en trend eftersom majoriteten köper dessa saker. 

Då kan det vara roligt att kliva utanför trendgränser och verkligen göra något udda. Någon som varje ny person i hemmet känner att de bara måste kommentera och undra över. Eller så överöser de dig med komplimanger för ditt djärva beslut och läckra inredningsstil.

Naturen har blivit ett allt populärare inslag i vardagen och inte minst i hemmet. Man ska inte bara tänka ekologiskt utan även har ett naturnära hem. Detta kan man expandera lite på. Varför inte ta in ett träd i hemmet? Kanske inte en fullstor, tiometersbjörk, men ett mindre trä eller del av stocken.

Skruva upp på väggen för att skapa ett tredimensionellt konstverk som du senare kan hänga tavlor på, använda som hatthylla eller låta vara för en simpel dekoration.

Text på väggar och möbler är också en populär inredningsdetalj. Många personer gör stenciler som de fäster på sina vita skåp eller sprejar på sina väggar. Detta kan man också göra lite större. Välj ett bra ord eller text och be sedan en skyltfirma att skapa detta i vald storlek. Texten kan du sedan hänga på väggen eller låta stå utmed golvet.

Kontakta exempelvis Scandexpo och hör om de kan trycka upp ditt favoritord i slät, grön frigolit och häng den över sängen. Den kommer att vara värd att visa gästerna och de kommer säkerligen vilja ha en likadan.

bilder på väggenEtt tredje alternativ är att arbeta mycket med bilder på väggarna. Idag tar vi konstant bilder på vår vardag och våra nära och kära. Varför inte föreviga dessa i fysisk form genom att skriva ut dem och göra en kollagevägg? Snyggast blir det om varje bild ramas in och sedan placeras på väggen i en mosaik av upplevelser och relationer. Det kan bli extra roligt för en kompis om de kommer över hem till dig och ser att de finns uppsatt på väggen.

Om du mot all förmodan inte skulle fotografera tillräckligt mycket så finns det en otrolig mängd konst att köpa online idag. Amatörkonstnärer och fotografer delar sina mästerverk med världen och vill oftast inte ha några många kronor för att skicka en högkvalitativ kopia till dig.