Inred med levande ljus

lights

Vintern är årets mörkaste tid, men det är även den tid på året som vi får chansen att verkligen ha det mysigt hemma. Med levande ljus sätter du snabbt stämning i hemmet även om snön yr utanför fönstret. Eftersom ljuset är oerhört viktigt för vårt välbefinnande är det viktigt att satsa på olika ljuskällor inomhus.

På vintern får vi inte tillräckligt med solljus och många av oss känner oss därför hängiga och trötta. Ett tips är att ha både mysbelysning och praktiska lampor hemma. Justerbara lampor som spotlights är ett av de bästa alternativen, eftersom du då både kan ha dämpad belysning och starkare ljus. Se till att bli kvitt de mörka hörnen genom att sätta upp snygga vägglampor. Det finns mängder av fina lampor att köpa och ofta blir lampan en dekoration i sig.

Levande ljus är såklart det som höjer mysfaktorn mest. Här kan du satsa på blockljus och värmeljus. Det finns många snygga ljuslyktor att köpa. På nätet hittar du ett stort utbud av vackra ljuslyktor. Du kan dessutom köpa doftljus, blockljus, rustikljus och oljelampor. En vacker ljuslykta är även en perfekt julklapp eller present till någon du tycker om. Om du ska bjuda hem vänner ser det trevligt inbjudande ut att sätta ut marschaller vid ingången.

Att inreda med ljus är något av det bästa som finns, eftersom ljuskällor förändrar känslan i ett svep. Trenderna inom inredning kommer och går, precis som för allt annat. Något som är väldigt populärt just nu är att ta in naturmaterial och dova färger i inredningen. Satsa gärna på färger som mossgrönt, mässing och marmor. Det blir även fint att ställa i ordning ett stilleben med ljusgrupper och små lökblommor eller kaktusar.