Gör din balkong mer inbjudande

En av de negativa aspekterna med att bo i lägenhet är att man inte får tillgång till en trevlig altan. Ofta så finns bara en grå balkong som man ogärna tillbringar sin tid på. Det finns dock sätt att liva upp balkongstämningen på, och det behöver varken bli särskilt dyrt eller jobbigt.tråkiga balkonger

Det kan vara bra att börja nedifrån och upp, vilket med andra ord betyder att det är golvytan som ska tas itu med först. Betong är både kallt att gå på samt extremt fult, så något måste göras för att täcka den. Här finns det flera alternativ att överväga:

  • Utematta – Dessa mattor kommer i olika utföranden och material. Vissa är av slitstark textil medan andra är av plast. Det är helt upp till dig att välja en som passar just dig.
  • Trätrall – Köp en trätrallslösning som inte behöver spikas eller borras. Det finns många varianter som du kan köpa i plattor om några kvadratdecimeter, och allt du behöver göra är att placera ut dem på balkongen.
  • Konstgräsmatta – Vill du ha en mer naturlig känsla så kan en mjuk konstgräsmatta passa perfekt.

Nu är det dags att möblera balkongen. Ett bra och funktionellt alternativ är att ordna fram en mindre träsoffa eller någon form av stolar som tål att stå ute i regn och rusk. För att sedan göra dem mer komfortabla så använder man helt enkelt dynor som är enkla att ta in när det börjar regna. Kombinera med ett litet hopfällbart bord så har du en perfekt plats för frukosten.Blommor är alltid trevligt och du kan med fördel kombinera blomlådor och golvstående krukor. För en härligt orientalisk känsla kan det till exempel passa bra med någon typ av palm. Tänk dock på att växterna på något sätt måste kunna klara sig igenom vintern.