Inreda sovrummet

Det finns få andra platser där vi tillbringar lika mycket tid som i sovrummet. Sover du åtta timmar varje natt kan du räkna med att du tillbringar åtminstone 121 dagar under ett år i sängen – en tredjedel av året. Med det i åtanke är det inte så konstigt att det finns många tips och knep till hur du får det perfekta sovrummet. Det finns nämligen många variabler att ta med i beräkningen för att få fram det bästa slutresultat: ett harmoniskt sovrum där du sover gott varje natt.

sovrum

Bättre sömn ger friskare kropp

En god natts sömn är en grundbult i ett hälsosamt liv, och det finns många positiva effekter för den som sover gott om nätterna. Studier har visat att personer med regelbundna sömnmönster löper mindre risk för övervikt och stressrelaterade sjukdomar, samtidigt som de klarar av att prestera bättre om dagarna tack vare en pigg hjärna och kropp.Att inreda sovrummet på ett bra sätt är mer än att bara ställa in en säng. Visserligen är sängen en av de viktigaste aspekterna av ett härligt sovrum och kanske den detalj som du bör lägga ner mest tid på. En bra säng är alltid en god investering eftersom du ska ligga i den praktiskt taget varje natt. Men det finns så många fler faktorer som påverkar atmosfären i ditt sovrum.

Feng shui skapar harmoni

Många väljer att inreda enligt feng shui, som är en ursprungligen österländsk teknik för att skapa harmoni i ett rum. Under de senaste årtiondena har feng shui blivit ett populärt alternativ för heminredare och tanken är att det ska skapa bättre ordning i sovrummet för att på så sätt ge dig lugn och ro. Enligt feng shui bör du undvika att använda starka färger i sovrummet, vilket innebär att väggarna helst bör gå i mer neutrala färger som gräddvitt.