Inredningsstilar

Det finns mycket att ta hänsyn till när det kommer till inredning. Vilket syfte har rummet? Vad är det du vill förbättra? Är funktion eller estetik det viktigaste? Nedan listar vi några olika inredningsstilar för olika syften.

Sovrumsinredning – Orientaliskt

Ett av de viktigaste rummen i ett hem är sovrummet eftersom det är här du ska återhämta och vila upp dig. Rummets funktion dikterar att lugn och fridfullhet ska råda här, och därför passar varma färger och mjuka linjer bäst. Det finns en uppsjö av orientaliska stilar att välja bland och du kan med fördel blanda precis som du vill för ett resultat som passar dig personligen. Tjocka persiska mattor skapar ett skönt underlag att gå på, medan kinesiska rislampor bidrar till en lugn och avslappnande belysning.

Köksinredning – Rustikt

Köket kallas för hemmets kärna, och fungerar ofta som något av en mötesplats för familjen. Här kan man skapa en hemtrevlig och varm känsla genom att omfamna det svenska vikingaarvet när det kommer till material och färgsättning. Se först och främst till att ha ett ordentligt köksbord, och det får gärna vara en bastant pjäs av något mörkare trä. Även stolarna får gärna vara av lite massivare slag och kan ackompanjeras av dynor i naturliga kulörer. Försök undvika vitvaror i just vitt eftersom detta förtar från den rustika och naturliga känslan. Satsa istället på ugn, kyl, frys och mikrovågsugn i metall. Belysningen får gärna vara av det gulare slaget snarare än sterilt vitt, men ska för den delen inte vara för dovt.

Företagsinredning – Modernt

På ett företag är det effektivitet som är ledordet och detta bör speglas i inredningen. Gott om belysning och solljus är fördelaktigt, och kom ihåg att ljusa tak, väggar och golv vidare reflekterar och sprider ljuset. Alla dessa ljusa nyanser kan sedan brytas upp med hjälp av mörka stolar, bord och andra möbler.