Planera för sommarens nedtagning av träd

Titta på din trädgård för att se om det är buskar och träd som du behöver fälla ner under året. Då kan då det vara en god idé att planera in när du ska ta ner buskarna och träden. Se även över på vilket sätt som är bäst och säkrast, så du varken skadar dig själv eller trädet.

Beskär vid rätt tid på året

Oftast beskär du träd och buskar på våren, men det är bra att kolla upp vad just din trädsort mår bäst av. Vissa kan du nämligen även beskära med fördel på hösten. Läs på vilket typ av träd eller buske du har för att ta rätt beslut. Att klippa buskar och träd i fel säsong kan skada trädet och hämma tillväxten att växa ut till nya friska starka grenar.

Ta hjälp att ta ner dina träd

Om du tar ner ett träd är det viktigt att du gör det korrekt och säkert. Har du inte rätt utrustning eller tillräckligt med kunskap kan det även vara smart att anlita en arborist. Vill du hitta en arborist kan du enkelt kolla upp här. En arborist kan hjälpa dig med allt ifrån vanlig trädfällning, avancerad sektionsfällning, trädbeskärning, trädvård eller stubbfräsning.