Tips för ett vackrare hem

Att trivas hemma är viktigt för oss. Det är här vi tillbringar en stor del av vår fritid samt kopplar av med familj och vänner. Därför gäller det att bygga upp en heminredning som tillåter och bejakar detta. Att lyckas med inredningen är inte alltid så enkelt. Det är ett projekt som inte bör skyndas på för mycket utan gärna får växa fram under en längre tid.

Styrkan sitter i detaljerna

Något som inte får underskattas inom inredning är styrkan i de små detaljerna. Det kan handla om exempelvis ljus och accessoarer eller liknande. Ett annat exempel är olika typer av textilprodukter. Bland annat kan du uppnå mycket med fina plädar, kuddar och handdukar av hög kvalitet. Öjbro Vantfabrik till exempel har ett noga utvalt sortiment av vävda produkter i certifierat hållbara material och vackra traditionella mönster.

Hitta din grundstil

Innan du kommer till att dekorera hemmet bör du ha skapat en genomtänkt grund att utgå ifrån. Fundera på vilken stil det är du vill ha som bas i din bostad. Kanske uppskattar du den avskalade nordiska stilen med rena linjer och ljus färgskala? Eller du föredrar en eklektisk blandning av second hand-produkter från auktion och mysiga vintagebodar? Båda dessa alternativ är generellt sett långsiktiga och bra val ur hållbarhetssynpunkt.