Fördelar med att bo på liten yta

Kompakt boende

Det vanligaste brukar vara att man ständigt strävar efter en större yta att bo på. Man blir äldre, äger mer saker, familjen blir större och behoven flera men det finns en hel del fördelar med att bo på liten yta också.

Att klara sig med liten boyta är vanligast ju yngre man är och “compact living” är faktiskt en helt egen inredningstrend. I många tätt befolkade storstäder är detta en nödvändighet eftersom det är få förunnat och väldigt kostsamt att ha stora bostäder och det har blivit en konst att inreda så att man får ut så mycket funktionalitet som möjligt på så få kvadratmeter som möjligt sammtidigt som man vill känna att det är ett hem.

Inreda
Att inreda ett litet hem blir både enkelt och billigare än ett stort. Du kan på någon timma ha bytt färg genom nya gardiner, kuddar och filter och ha en helt ny inredningsstil genom att byta några få inredningsdetaljer.

Städning
Den allra bästa fördelen kanske är att ett litet hem tar mycket mindre tid att städa.

Elräkning
Din elräkning i ett litet hem kommer att vara mycket trevligare att öppna än ett större hem. Hemmet är mindre att värma upp och du har mycket färre lampor som drar ström.

Kreativa lösningar
Du kommer att bli mer kreativ i ditt sätt att nyttja varje kvadratcentimeter. Du kommer hitta förvaringsmöjligheter på ställen i ditt hem som annars aldrig skulle ha varit en tänkbarhet.

Närhet
Allt kommer att finnas inom räckhåll vilket gör att du slipper förflytta dig till soffan om du är sjuk och vill se på TV eller gå en våning ner för att hämta något i kylskåpet. Sen kommer det bästa att vara att du kommer att vara nära din käraste hela tiden, en liten säng, liten soffa och litet bord gör att ni bara är centimeter ifrån varandra så fort ni befinner er hemma.