Rätt material

3641002-handyman-cutting-a-wooden-board

När man ska renovera sitt hem är det viktigt att välja rätt material. Ett exempel är när du ska renovera badrummet och välja rätt material till golvet och väggarna. Kakel eller klinker är vanligt material som är väldigt snyggt och lätt att rengöra och städa. Ett klinkergolv blir lätt kallt så passa gärna på att installera golvvärma i badrummet om det inte finns redan.

Golv

Det finns många olika typer av golv material. Klinker passar utmärkt till snygga kakel väggar i ett badrum eller kök. Klinker är oftast ganska dyrt men tänk på att kvalité är viktigt. Trägolv passar riktigt bra med många typer av väggar och är lätt att montera själv och ofta ganska billigt. Textilgolv eller heltäckningsmatta som det kallas är väldigt bekväma och mjuka golv. Tyvärr så kan det vara svårt att rengöra en heltäckningsmatta från spill och smuts.

Kakel/Klinker

När det kommer till kakel eller klinker så är det viktigt att välja bra kvalié. Ett billigare klinker kanske inte uppfyller kraven för att kunna använda golvvärme och slits lättare. För att kunna använda golvvärme måste vattenabsorptionen vara mindre än 6% oftast ligger klinkers plattor på 0-10%. Kakel används på väggar och kommer i många färger och former. Både kakel och klinker kan vara matt eller blank i ytan.

Väggar

Materialet till dina väggar kan vara mycket olika typer. Att tänka på är att badrumsväggar måste tåla fukt och vatten. En fukttålig tapet eller kakel fungerar utmärkt i ett badrum. Träpaneler ger ett intryck av att bo i en timmerstuga. Det finns många typer av träpaneler som ger dig möjligheten att få ett perfekt rum. Att montera till gipsskivor istället för spånskivor eller annat material är ekonomiskt och lätt att montera. Om du ska fästa tunga hyllor eller andra föremål i väggen kan du behöva fästa dem i reglar istället för gipsskivan.